ÖZBEKİSTAN TİCARET HEYETİ KARAMAN'DA SANAYİCİLERLE BULUŞTU

Karaman-Organize-Sanayi-36

TÜRKİYE Özbekistan Büyükelçiliği, Karaman Organize Sanayi Bölgesinde yatırım sahaları hakkında Karaman’da bilgiler aldı.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Özbekistan Ticaret Heyeti adına, Özbekistan Büyükelçiliği Baş Katibi B.Nazarov, Özbekisyan Büyükelçi Danışmanı A.Tuyçibayev, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, MEVKA ve OSB Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeleri sanayici ve iş adamları katıldı.

Kalkınma Eski Bakanı Lütfi Elvan’ın da girişimleri ile Özbekistan Ticaret heyeti adına Karaman’da bulunan katılımcılara, Karaman’da MEVKA tarafından Karaman’ın tanıtım materyallerinden oluşan çeşitli görsel sunumlar yapıldı.

Karaman ve bölgesinde sanayi ve üretim verilerinin yanı sıra destekleme ve teşvik modellerinin de ele alındığı toplantıda, Özbekistan Ticaret Heyeti Karaman’da bulunmaktan son derce mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türk Özbek Diplomatik ilişkilerin tarihçesi de değerlendirildi. Buna bağlı olarak Türkiye Özbekistan arasında süre gelen ebedi dostluk ve ticari işbirliği antlaşmalarıyla iki ülke arasında ilişkilerin stratejik  konumla üst düzeye taşındığını belirtti.  Karaman’da da ticaret kapsamında Özbekistanlı iş adamlarının Karaman’ı mercek altına almaya hazırlandıkları ve firmaların tanıtım ve bilgilerinin kendileri için önemli bir veri olduğunu hatırlattı.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, Özbekistan Ticaret Heyetini Karaman’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, toplantıların Karaman’da firmalarımız ve sanayimiz adına hayırlar getirmesini temenni etti. Toplantı sanayici ve iş adamları ile karşılıklı fikir alışverişi ve tanışmanın ardından sona erdi.  

Paylaş: